Vaginisme

Vaginisme

In 1999 was Irene Jongenelen de eerste die het taboe doorbrak van overbeharing bij vrouwen. Zij begon haar huid-oedeem en laser kliniek zodat zij lotgenoten kon helpen om van hun overbeharing af te komen. Nu gaat ze samen met Omedical een nieuwe uitdaging aan en hoopt zodoende wederom een taboe te doorbreken. De nog niet zo bekende Low level laser therapie uit Israël kan vrouwen, die last hebben van pijn bij vrijen ten gevolge van Vulvair Vestibulitis of Vulvodynie (vaginisme), helpen.

 

Wat is pijn bij het vrijen?

Pijn bij het vrijen komt hoofdzakelijk bij vrouwen voor. Sommige vrouwen kunnen geen gemeenschap hebben, geen tampons inbrengen en/of strakke kleding verdragen. De pijn loopt uiteen van af en toe een vervelend gevoel tot zoveel pijn dat het bijna onmogelijk is om nog seks te hebben.

Helaas is het voor deze vrouwen vaak moeilijk om dit bespreekbaar te maken bij hun partner of anderen. Daardoor blijven ze rondlopen met dit probleem, en dit is helemaal niet nodig.

De soort pijn verschilt per vrouw. Er kan een branderig gevoel zijn bij penetratie, maar ook andere soorten pijn doen zich voor. Wat in ieder geval zeker is, is dat pijn niet bij seks hoort.

Oorzaak en behandeling

De oorzaak van deze vaginale pijn is nog onbekend. Sommige zeggen dat het een psychische oorsprong heeft, anderen zoeken het in een lichamelijke disfunctie of stoornis.

Tot voor kort was er nog geen afdoende behandeling voor dit probleem. Omedical biedt in samenwerking met Epilennium een behandeling aan. Uit onderzoek blijkt dat ruim 90% van de vrouwen een positief resultaat heeft. Wilt U weten hoe de behandeling precies verloopt? Op de pagina Behandeling leest u er alles over.

Om in aanmerking te komen voor onze therapie, moet bij u één van de onderstaande diagnoses gesteld kunnen worden.

Vaginisme / Vulvair Vestibulitis

Letterlijk vertaald betekent dit een ontsteking aan de vulva ingang. Het is een veel voorkomend probleem. Dit geeft een plaatselijke pijn bij de ingang van de vagina en is voortdurend aanwezig . De pijn kan worden versterkt door lang zitten, aanraken, plassen en het dragen van strakke kleding . Ook vrijen, het inbrengen van tampons en penetratie kan de klachten verergeren.

 

Vulvodynie

Betekent letterlijk een pijnlijke vulva. Vrijwel dezelfde aandoening als hierboven beschreven, met het enige verschil dat bij deze aandoening vaak de gehele vulva pijnlijk is.

Wilt u meer weten of een afspraak maken klik op de link hieronder.

Afspraak maken