Vaataandoeningen

Couperose

Heeft u snel last van rode wangen? Speelt dit op bij extreme temperatuursverschillen?

Wanneer er sprake is van toenemende kleine bloedvaatjes in het gelaat (teleangiëctasieën) dan wordt het couperose genoemd. Couperose is een verzameling van talloze zichtbare kleine bloedvaatjes die zich vooral kenmerken op de wangen (eventueel kin en voorhoofd). De precieze oorzaak van couperose is nog niet bekend, ultraviolette straling kan hierin wel een rol spelen.

De huidtherapeut kan door middel van IPL (Intens Puls Light) en fotorejuvenation de couperose behandelen. IPL wordt ook wel flitslamp genoemd, hierbij absorbeert het bloedvaatje het licht en dit wordt omgezet in warmte, waarna het vaatje dicht schroeit. Wanneer het gewenste resultaat is bereikt met de IPL techniek, kunnen enkele kleine vaatjes nog gecoaguleerd worden met een naaldje, elektrische coagulatie.


Spider naevus

Een spinnenkop, ook wel spider naevus genoemd kan zowel bij jonge kinderen als jong volwassenen voorkomen. Een veel voorkomende plek is in het gelaat, daarbij is het herkenbaar dat de rode spinnenkop uitlopers heeft van kleine rode bloedvaatjes.


Wijnvlek

Een “naevus flammeus” of te wel wijnvlek, is een aangeboren vaatafwijking. De haarvaatjes in de huid zijn toegenomen, waardoor er een donkerdere vlek ontstaat. Een wijnvlek komt vooral voor in het gezicht en de hals. Een wijnvlek is herkenbaar aan een donker rode tot zelfs paarse verkleuring. Bij de geboorte ziet de vlek er vaak vlak en roze uit. Maar als de bloedvaatjes uitzetten wordt deze vlek vaak donkerder.

Door middel van IPL flitslicht kunnen wij de wijnvlek verlichten van kleur, zodat deze minder opvallend is. In sommige gevallen verdwijnt deze vlek helemaal en in andere gevallen blijft er een lichte verkleuring zichtbaar.

Foto’s van klanten:


Wordt behandeling vergoed? Maak afspraak  


 

Product advies

Antirougeurs reiniging 200ml Een reiniger met frisse en melkachtige textuur. Verwijdert make-up en zorgt voor milde reiniging van de huid.
’s Ochtends en ’s avonds aanbrengen met de vingertoppen of wattenschijfje.
Antirougeurs
crème of emulsie
UVfilter SPF20 40ml
Verminderd de verschijnselen van roodheid, is verzachtend, kalmerend
en bezit anti-irriterende eigenschappen. De actieve formule bevat een extra effectief Ruscusextract.
De teint wordt egaler en de roodheid van de huid vervaagt. De producten hebben een versterkend effect met de behandeling.
Ideaal voor overdag.
Antirougeurs Fort 30ml Dit product bevat 3x meer Ruscusextract waardoor het nog intensiever werkt.
U kunt deze crème lokaal aanbrengen. ’s Ochtends en ’s avonds aanbrengen op de aangedane plekken aanbrengen.
Zonnebrand emulsie 
of crème 50+  50ml
Bij bepaalde huidaandoeningen of medicatie kan er sprake zijn van een
verhoogde gevoeligheid voor UV-stralen. Daarom adviseren wij een
zonbescherming met factor 50. In deze zonnebrand zit UVA en UVB bescherming.

Voor meer producten van Avène klik hier.

Wordt behandeling vergoed? Maak afspraak Vrijblijvend Behandeladvies