Keratosis Pilaris

Wat is het >       Intake >        Behandelmethoden >        Foto’s >        Producten >        Prijzen >

 

Wat is het

Keratosis Pilaris is een veel voorkomende huidaandoening, een kwart van de Nederlandse bevolking heeft er last van. Keratosis Pilaris wordt veroorzaakt door een verstoring in de hoorncellen van de haarzakjes. Hierdoor ontstaan er kleine ruwe, rode bobbeltjes op plekken waar de haren uit de huid komen. Keratosis Pilaris kan voorkomen bij mannen en vrouwen. De precieze oorzaak die deze verstoring in de huid geeft is onbekend. Keratosis Pilaris wordt vaker gezien bij mensen die last hebben van astma, hooikoorts en/of een huidaandoening hebben, zoals atopisch eczeem.

Keratosis Pilaris komt voor op diverse plekken op het lichaam. Zo kan het zijn dat u last heeft van Keratosis Pilaris op de benen, armen en/of billen. Keratosis Pilaris op de benen komt voor al voor op de bovenbenen. De precieze oorzaak voor Keratosis Pilaris op het lichaam is onbekend. Epilennium kan u helpen de Keratosis Pilaris op uw lichaam te verminderen.

U kunt bij ons terecht voor de behandeling van Keratosis Pilaris in Rotterdam en Maassluis. U kunt telefonisch contact opnemen voor vragen en/of voor het maken van een intakegesprek voor het behandelen van Keratosis Pilaris. Onze deskundige huidtherapeuten staan voor u klaar om u te helpen.

 

Intake

Tijdens het eerste consult zal een anamneses worden afgenomen. Tijdens de inspectie zal de huidtherapeut het desbetreffende gebied nader bekijken en beoordelen of er daadwerkelijk sprake is van Keratosis Pilaris.
Het behandelplan zal worden besproken en verdere uitleg zal worden gegeven over hoe de behandeling in zijn werk gaat.

 

Behandelmethoden

De huidtherapeut kan het gebied behandelen door middel van microneedling in combinatie met een melkzuurpeeling.
Microneedling, het woord zegt het al. Dit zijn honderden micro-naaldjes die de huidtherapeut over de huid rolt en micro-kanaaltjes in de huid penetreren tot de gewenste huidlaag. Na het maken van de micro-kanaaltjes wordt de peeling aangebracht. De peeling die bij de behandeling van keratosis Pilaris wordt toegepast is een melkzuur. Het melkzuur komt nog dieper in de huid door de van te voren gecreeerde micro-kanaaltjes. De eigenschappen van het melkzuur bewerkstellingen een versnelde activatie van de afschilfering van de opperhuid. Hierdoor wordt voorkomen dat er een ophoping van de dode huidcellen ontstaat die de opening van het haarzakje afsluiten en de al aanwezige verstoppingen worden verminderd.

De behandeling bestaat uit een zes aantal behandeling die om de twee weken plaats vinden.
Daarnaast krijgt u van de huidtherapeut advies over hoe u de huid het beste thuis kunt verzorgen.

 

foto’s

Voorbeeld van Keratosis Pilaris

 

Producten

Akérat 30 200ml

 

Prijzen

Deze behandeling is alleen in een pakket verkrijgbaar.
Pakketprijs boven armen 499,00
5x 30min behandeling incl. roller + thuisproduct
Pakketprijs boven benen 699,00
5x 60min behandeling incl. roller + thuisproduct