IPL Vaat/Pigment

Wat is het fotojuvenation?

IPL behandeling voor vaat- en pigmentaandoeningen wordt fotorejuvenation genoemd. Er zijn vele verschillende vaataandoeningen. Wij richten ons op oppervlakkige dunne haarvaatjes. Daar vallen couperose, spider naevus, naevus flammeus (wijnvlek) en rosacea onder. Goedaardige oppervlakkige pigmentvlekken.

Maak afspraak

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Dit wordt toegepast bij o.a. couperose, wijnvlekken, spider naevus, rosacea, maar ook bij oppervlakkige pigmentvlekjes.

 

Hoe werkt het?

De behandeling van vaatjes in het gelaat met de medische Ellipse IPL bestaat uit het toedienen van lichtflitsen. De energie van de lichtflits wordt opgenomen door de in het bloed aanwezige rode kleurstof hemoglobine. De verwijde bloedvaatjes worden hierdoor zo heet dat zij beschadigd raken. Wanneer het vaatje beschadigd is kan er geen bloed meer doorstromen, met als gevolg dat deze minder tot niet meer zichtbaar zijn.

Pigment wordt met dezelfde techniek als vaataandoening behandeld., d.m.v. IPL.  Alleen bij pigmentvlekken wordt het grootste deel van de energie door de in de pigmentvlek aanwezige kleurstof melanine geabsorbeerd. De pigmentcellen worden hierdoor beschadigd en de eerste dagen na de behandeling kan tijdelijk een zogeheten ‘dirty look’ optreden. ‘Dirty look’ betekend een donkerder verkleuring van de pigmentvlek. Vervolgens ruimt het lichaam de afgebroken pigmentcellen op.

Resultaten:

Het pigment of vaatjes zullen per behandeling vervagen en verminderen.

Vrijblijvend behandeladvies

Behandelmethoden:

Tijdens het intake gesprek wordt er naar uw huid gekeken door de huidtherapeut. Hierbij wordt gekeken of de vaatjes/pigmentvlekken geschikt zijn om te behandelen met deze methode.

De behandeling start met het maken van foto’s voor het bekijken van het behaalde resultaat. Vervolgens wordt er geleidingsgel aangebracht op de huid en krijgt u een bril om de ogen te bescherming van het licht. De flitsen voelen aan als elastiek dat tegen de huid schiet.

Behandelfrequentie:

Gemiddeld zijn er 1-4 behandelingen nodig voor een gewenst resultaat. De behandelingen worden om de 4 weken uitgevoerd. Wanneer het gewenste resultaat behaald is, dient deze onderhouden te worden d.m.v. onderhoudsbehandelingen. Vooral na de zomer kunnen (nieuwe) pigmentvlekken donkerder van kleur worden.
Voorwaarde voorafgaande aan de behandeling, is dat er sprake is van een blanke huid, die niet is gebruind door de zon of zonnebank.

Na de behandeling:

Na de behandeling voelt het gebied warm aan en kan tot 3 dagen oedemateus (vocht) zijn. Direct na de behandeling zijn de vaatjes nog zichtbaar, maar zullen geleidelijk aan verdwijnen. Bij pigmentvlekken kunt u verwachten dat deze juist donkerder wordt na de behandeling.

Avène productadvies: Voor aanwezige vaatjes de Antirougeurs lijn (dag, nacht, serum en masker variant). Voor pigmentvlekken het D-pigment serum.

Vergoeding:

Cosmetische behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Prijzen:

IPL vaatbehandeling  v.a. € 75,00
IPL pigmentbehandeling  v.a. € 50,00

 

 

Vrijblijvend behandeladvies