IPL Vaat/Pigment

Wat is het

IPL behandeling voor vaat- en pigmentaandoeningen wordt fotorejuvenation genoemd. Dit wordt toegepast bij o.a. couperose, wijnvlekken, rosacea, maar ook bij oppervlakkige pigmentvlekjes.

Intake

Tijdens het intake gesprek wordt er naar uw huid gekeken door de huidtherapeut. Hierbij wordt gekeken of de vaatjes/pigmentvlekken geschikt zijn om te behandelen met deze methode.

Behandelmethoden

De behandeling van vaatjes in het gelaat met de medische Ellipse IPL bestaat uit het toedienen van lichtflitsen. De energie van de lichtflits wordt opgenomen door de in het bloed aanwezige rode kleurstof hemoglobine. De verwijde bloedvaatjes worden hierdoor zo heet dat zij beschadigd raken. Wanneer het vaatje beschadigd is kan er geen bloed meer doorstromen, met als gevolg dat deze minder tot niet meer zichtbaar zijn.

Pigment wordt met dezelfde techniek als vaataandoening behandeld., d.m.v. IPL.  Alleen bij pigmentvlekken wordt het grootste deel van de energie door de in de pigmentvlek aanwezige kleurstof melanine geabsorbeerd. De pigmentcellen worden hierdoor beschadigd en de eerste dagen na de behandeling kan tijdelijk een zogeheten ‘dirty look’ optreden. ‘Dirty look’ betekend een donkerder verkleuring van de pigmentvlek. Vervolgens ruimt het lichaam de afgebroken pigmentcellen op.

U heeft ongeveer 1-3 behandelingen nodig voor een gewenst resultaat. Bij wijnvlekken zijn er meerdere behandelingen nodig. Wanneer het gewenste resultaat behaald is, dient deze onderhouden te worden d.m.v. onderhoudsbehandelingen. Met name na de zomer kunnen (nieuwe) pigmentvlekken donkerder van kleur worden.
Voorwaarde voorafgaande aan de behandeling, is dat er sprake is van een blanke huid, die niet is gebruind door de zon of zonnebank.

Gratis behandeladvies

Maak afspraak

 

IPL vaatbehandeling  v.a. € 75,00
IPL pigmentbehandeling  v.a. € 50,00