Huidverbetering

Wat is een huidverbeterende behandeling?

Bij het ouder worden verliezen de huidcellen hun regenererend vermogen, ze verouderen en sterven af. Rimpels en ouderdomsverschijnselen zijn het gevolg. Epilennium heeft verschillende methodes om dit proces te vertragen, maar ook om de cellen weer te activeren.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Deze behandelingen ricten zich op de tekens van een ouderwordende huid te verbeteren. Dit betreft verslapping, rimpels, pigment, conditie en egaliseren.

Hoe werkt het?

Epilennium heeft verschillende methodes. Elke methode richt zich op een of meerderen tekenen van huid veroudering.

Tijdens een intakegesprek wordt er samen met u bepaald welke methode voor uw huid en uw wensen het beste volstaat. De behandelingen worden uitgevoerd in kuurverband voor een optimaal resultaat. U kunt er ook voor kiezen om te starten met een losse behandeling.

Resultaten:

Met elk van deze behandelingen werk je aan de conditie van de huid. Bij een oudere huid is er minder collageen en elastine actief. Collageen en elastine zorgen voor versteviging in de huid. Bij alle behandelingen wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd.

Maak afspraak

Behandelmethoden:

ENTERPEN™
De ENTERPEN™ bestaat uit miniscule naaldjes die zeer snel op en neer bewegen, waardoor er kleine microkanaaltjes in de huid ontstaan. U kunt het vergelijken met het maken van een klein schaafwondje. Het lichaam gaat dit wondje op een geheel natuurlijke manier proberen te herstellen, waardoor het herstelproces geactiveerd wordt. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuwe collagen en elastine gestimuleerd en de opname van actieve werkstoffen verhoogd. De huid wordt hierdoor voller, gladder, steviger, sterker, egaler van kleur, weerbaarder en veerkrachtiger.

Peeling

De peelings voor huidverbetering zijn op basis van verschillende zuren met toegevoegde pulp extracten.  Deze eigenschappen bewerkstelligen een versnelde afschilfering van de opperhuid en verhogen de natuurlijke spanning van het bindweefsel door het activeren van collageen en elastine in de huid.
Na de behandeling wordt retinol (vitamine A zuur) aangebracht, wat er voor zorgt dat de huid nog meer het vernieuwingsproces aangaat. De huid wordt gladder, zodat fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar zijn.

Jessner Peeling
De Jessner Peeling is een medium peeling en bevat melkzuur. Deze peeling is ontwikkeld om een nieuwe huid te genereren en is geschikt voor huidtypes I – V. Het verbetert de algehele huidtextuur en verminderd fijne lijntjes en rimpels. Het egaliseert de teint en verminderd pigmentvlekken. Tevens is deze peeling ook uitermate geschikt voor de behandeling van acné. Uw huid heeft na deze peeling een aantal dagen nodig om te herstellen.

TCA peeling
Een TCA ofwel trichloorazijnzuur peeling is een medium diepe huidpeeling die al na één behandeling duidelijke resultaten geeft tegen de tekenen van huidveroudering. De peeling wordt in verschillende lagen aangebracht en is niet te vergelijken met peelings in schoonheidssalons. Deze peeling is geschikt voor huidtypes I – III Deze peeling verbeterd de algehele huidtextuur door de bovenste huidlaag op te lossen (stratum corneum). De huid krijgt hierdoor een gladdere, zachtere uitstraling. Fijne lijntjes en rimpels worden zichtbaar verminderd. Daarnaast egaliseert de huidskleur en wordt hyperpigmentatie verminderd. Na deze peeling wordt het retinol serum aangebracht, om de huidvernieuwing te versnellen. Bij deze peeling is er sprake van een langere herstelperiode. U moet rekenen op 7 – 14 dagen.

Bindweefsel massage manueel (alleen mogelijk bij Epilennium Maassluis)

Bindweefselmassage is een therapeutische massagevorm die de huiddoorbloeding stimuleert om de huidconditie te verbeteren. Bindweefselmassage is de manier om het ‘ouder worden’ zoveel mogelijk te vertragen en de huid van je gezicht op een natuurlijke methode te liften. Het doel van deze massage is het bindweefsel los te maken. Als je ouder wordt kan je bindweefsel op bepaalde plaatsen gaan verkleven, hierdoor kun je er jaren ouder uitzien. Deze verklevingen worden rimpels. Door het verbeteren van de doorbloeding is de huid in staat om beter voedingsstoffen op te nemen. De huid wordt aangezet tot vernieuwing, waarbij de aanmaak van collageen zorgt voor huidversteviging.

Behandelfrequentie:

ENTERPEN™

Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. De behandelingen worden om de 2 tot 4 weken uitgevoerd.

Peeling

Een kuur van 6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. De behandelingen worden om de 2 weken uitgevoerd. Daarna kan je het onderhouden om de conditie van de huid hoog te houden

Jessner peeling

Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. De behandelingen worden om de 2 tot 4 weken uitgevoerd.

TCA peeling

TCA staat gelijk aan de sterkte van 7 lichtere peelings. Voorafgaande zijn er 2 lichtere peelings nodig om de huid voor te bereiden op de TCA peeling.

De TCA peeling word gemiddeld om de 2-6 maanden uitgevoerd en gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig.

Bindweefsel massage manueel

Een kuur van 10 behandelingen nodig voor het optimaal resultaat. De behandelingen worden elke week uitgevoerd. Daarna bouwen we de weken af met als doel de huid te onderhouden om de conditie van de huid hoog te houden.

Na de behandeling:

ENTERPEN™ en peeling

Direct na de behandeling kan de huid rood zijn en gevoelig aanvoelen. Dit verdwijnt meestal binnen een aantal uur tot 1-2 dagen. Enkele dagen na de behandeling kan de huid gaan schilferen. Het kan zijn dat u op sommige plaatsen korstjes krijgt. Krabbel er niet aan! Dan zullen de korstjes zonder littekenvorming genezen.

TCA en Jessner peeling

Direct na de behandeling kan de huid rood zijn en gevoelig aanvoelen. Dit verdwijnt meestal binnen een aantal uur tot 1-2 dagen. Met deze sterke peeling gaat u huid de oude huid cellenlaag los laten en heeft een een enkele dagen na de behandeling flinke vellen. Daarna ziet u een mooi nieuw roze huidje. Het kan zijn dat u op sommige plaatsen korstjes krijgt. Krabbel er niet aan! Dan zullen de korstjes zonder littekenvorming genezen.

Om deze helftige maar noodzakele reactie te verzorgen bieden wij een pakket aan inclusief twee verzorgende cremes. Dit pakket bestaat uit de boegem zalf en cicalfate creme. De boegem zalf gebruikt u direct na de behandeling, dit trekt de warmte uit de huid en houd de huid zacht. De tweede creme, de cicalfate van Avene is een genezende creme. Deze creme kan je inzetten als de huid gaat vervellen, het zal de huid sneller laten genezen.

Bij de bovenstaande behandelingen mag u 2- 4 weken niet in de zon. U dient u huid goed te beschermen met een hoge zonnefactor 50+.

Bindweefsel massage manueel

Direct na de behandeling kan de huid rood zijn en gevoelig aanvoelen. Dit verdwijnt meestal binnen een aantal uur. Na een aantal behandeling gaat u ervaren dat de huid al steviger aanvoelt en beter doorbloed is.

Vergoeding:

Cosmetische behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Prijzen:

Cosmetische peeling € 70,00
Jessner of TCA pakket gelaat (incl. na behandelingscreme) € 300,00
Microdermabrasie gelaat 30min € 75,00
Microdermabrasie decolleté 30min € 85,00
 ENTERPEN™  vanaf € 95,00

 

Creme na de TCA of Jessner peeling

Tube Boegem zalf € 11,95
Cicalfate crème € 10,00

 

Klik hier voor het overzicht van onze avène producten

Maak afspraak

Vrijblijvend behandeladvies