Endermologie

Wat is Endermologie®?

Endermologie®  is een vorm van huid-bindweefsel massage. Door deze massage wordt de huidstructuur gladder, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd dit draagt bij tot het sneller afvoeren van afvalstoffen en lymfevocht. Hierdoor kunnen ook andere klachten verdwijnen, zoals obstipatie, vermoeide benen en opgezette voeten. Tevens is deze behandeling inzetbaar bij o.a. littekens, brandwonden, operaties en stoornissen in doorstroming van bloed en lymfebanen.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

 • Cellulite (sinaasappelhuid);
 • Lichaamscontour verbetering;
 • Afvoer van lichaamsvocht;
 • Verkleefd littekenweefsel;
 • Lipoedeem;
 • Verstevigen van o.a. billen en onderzijde bovenarmen (kipfilets);
 • Liftmassage (rimpelvervaging / slappe huid in halsgebied etc.);
 • Ondersteuning van een (proteïne) dieet

Hoe werkt het?

Endermologie® is een intensieve bindweefselmassage met behulp van het LPG-apparaat. De cilinders van dit apparaat pakken een huidplooi op en rollen deze in een langzame en regelmatige bewegingen af. Hierdoor worden de huid, de onderhuid en het onderliggende bindweefsel stevig gemasseerd.

Resultaten:

Endermologie® is een soort huidgymnastiek die de structuur van het bindweefsel verbetert, de doorbloeding bevordert en de afvoer van lymfevocht en daarmee afvalstoffen stimuleert. Het zet een natuurlijk proces in gang, waarbij vetophoping wordt afgebroken. Door deze techniek nemen de klachten van bijvoorbeeld lipoedeem af en de huid wordt sterker en gezonder. Endermologie® helpt ook bij pijn aan spieren of gewrichten, littekens van bijvoorbeeld brandwonden en na behandelingen als liposculptuur of liposuctie.

Vetophoping zoals bij de aandoening lipoedeem neemt hierdoor af en de huid krijgt haar elasticiteit terug. Deze methode dient gecombineerd te worden met een goede algehele lichaamsverzorging waarbij gelet wordt op voeding en beweging.

Vrijblijvend behandeladvies

Behandelmethoden:

Voor de behandeling is het noodzakelijk om een ‘bodysuit’ te dragen. Hierdoor glijden de cilinders beter over het lichaam en wordt de huid beschermd.  Tijdens de behandeling worden de gewenste gebieden behandeld door middel van de verschillende roltechnieken met het LPG apparaat.

Behandelfrequentie:

De duur van de behandeling is 35 minuten en er worden minimaal 2 behandelingen per week geadviseerd bij aanvang van bindweefselmassagebehandeling. Het ondergaan van slechts enkele behandelingen zal niet leiden tot het gewenste resultaat. Voor een cosmetisch goed resultaat zijn minimaal 20 behandelingen nodig en is het raadzaam de eerste 10 behandelingen niet te onderbreken. Wanneer het gewenste resultaat behaald is, wordt geadviseerd om de behandelingen af te bouwen met een minimum van 1 behandeling per maand om het resultaat te behouden.

Na de behandeling:

Na de behandeling kan het zijn dat het gebied warm aanvoelt en er rood uitziet. In het begin van het behandeltraject kan de behandeling beurse plekken veroorzaken. Dit trekt meestal na 2 dagen weg. Wanneer u last heeft van blauwe plekken, meldt dit dan bij uw behandelaar.

Advies

Drink elke dag voldoende water (1,5-2 liter). Tijdens de behandeling worden afvalstoffen afgebroken die het lichaam later moet opruimen. Door genoeg water te drinken voor en na de behandeling kunnen deze afvalstoffen gemakkelijker het lichaam verlaten.

 • Blijf gezond eten en bewegen (2 keer per week sporten). Een gezonde leefstijl bevordert het optimale resultaat.
 • Neem altijd uw bodysuit mee!
 • Bouw de behandeling altijd geleidelijk af naar 1 keer per maand.

Vergoeding:

Deze cosmetische behandeling kan niet vergoed worden. Echter wanneer er sprake is van lymfoedeem of lipoedeem met een medische achtergrond dan kan het vergoed worden.

Prijzen:

 Endermologie (los) € 60
 Endermologie pakket 10 beh. + 1 behandeling gratis € 600
 Endermologie packet 20 beh. + 1 behandeling gratis + gratis bodysuit € 1200
 Bodysuit € 25

 

Zie ook huid-/bindweefsel massage en oedeemtherapie.

Maak afspraak

Vrijblijvend behandeladvies