Coaguleren

Wat is coaguleren?

Coaguleren is het verwijderen van op de huid gelegen structuren zoals steelwratjes, ouderdomsvlekken, moedervlekken en papulosa nigra door middel van stroom. Dit is een behandelmethode waarbij huidoneffenheden snel en eenvoudig worden verwijderd. Coagulatie bij Epilennium wordt verricht met twee verschillende methoden. Er word gebruik gemaakt van de Zapper en coagulatie door middel van een naaldje. Bij beide methoden worden huidoneffenheden verhit met een elektrische laagstroom. Na de behandeling ontstaat een korstje. Als het korstje geheel is genezen is de verheving vaak verdwenen.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Coaguleren wordt toegepast bij:

  • Steelwratjes (fibromen)
  • Verheven moedervlekken
  • Ouderdomswratten
  • Goedaardige vetbulten
  • Papulosa nigra
  • Spider naevi

Hoe werkt het?

Coagulatie bij Epilennium wordt verricht met twee verschillende methoden. Er word gebruik gemaakt van de Zapper en coagulatie door middel van een naaldje. Bij beide methoden worden huidoneffenheden verhit met een elektrische laagstroom.

Resultaten:

Tijdens de behandeling ontstaat tijdelijke roodheid en soms een kleine verdikking rond het gebied. Daarna zal er een korstje op komen en binnen ongeveer twee weken verdwijnen. Het geneest geheel zonder littekenvorming. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat (afhankelijk van de grootte).

Maak afspraak

Behandelmethoden:

Coagulatie met naaldje:

Dit is vooral geschikt voor kleine verdikkingen voor bijvoorbeeld bij de oogleden en voor het behandelen van kleine rode vaatjes.

Coagulatie met Zapper:

Dit is een apparaatje welke geschikt voor grote verdikkingen voor bijvoorbeeld moedervlekke


Behandelfrequentie:

Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat (afhankelijk van de grootte).

Na de behandeling:

Om het herstel van de huid te bevorderen adviseren wij Cicalfate crème of emulsie en altijd het gebruik van een zonbescherming vanaf factor 30.

Om u een goed advies te kunnen geven adviseren wij altijd een intakegesprek. Natuurlijk kunt u ook direct een afspraak maken. De huidtherapeute past altijd de beste behandeling toe. Soms kan dit een combinatie van beide behandelmethoden zijn.

Vergoeding:

Deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Prijzen:

Coaguleren met een naaldje:                                                           
tot 15 min € 25,00
tot 30 min € 40,00
tot 45 min € 60,00
Coaguleren met de Zapper:
tot 15 min € 35,00
tot 30 min € 55,00
Combinatie behandeling:
tot 30 min € 55,00

Vrijblijvend behandeladvies