Acné Littekens

Ben je eindelijk van de acné af, blijven er acné littekens zitten! Hoe ontstaan eigenlijk deze littekens en wat kan een huidtherapeut voor u betekenen?

nieuws-17-acne-littekens
*bron afbeelding van Huidarts.nl

 

Acné littekens die na ernstige acné uitbarstingen zijn ontstaan, worden veroorzaakt door de heftige ontstekingsreactie. Waarna de huid beschadigd raakt en zich moet herstellen. De grootte van het acné litteken is afhankelijk van de ernst van de ontsteking, uiteraard is dit per persoon verschillend.

 

 

 

Behandelmethoden

Peeling
De huidtherapeut kan aan de hand van meerdere zwaardere peelings de oppervlakkige littekens verminderen. Een peeling zorgt ervoor dat de celdeling wordt versneld in de huid, deze gaat afschilferen. Waardoor littekens minder diep worden.

Peeling i.c.m. Micro Needling Therapie Systeem

Daarnaast kan de peeling worden toegepast in combinatie met Micro Needling Therapie Systeem (MTS).
MTS is een innovatieve en zachte manier voor celvernieuwing, zonder de opperhuid te beschadigen. De MTS Roller maakt gebruik van 200 zeer fijne naaldjes van chirurgische kwaliteit die kleine kanaaltjes maken in de huid. Het zet de huid aan tot aanmaak van nieuwe collageen en elastine cellen en verhoogd de opname van actieve werkstoffen, in dit geval de peeling. De peeling zal dieper door dringen in de huidlagen en zo de intensiteit van de peeling nog meer verhogen.

Microdermabrasie

Tot slot kan de huidtherapeut bij ondiepe littekens microdermabrasie toepassen, om de littekens egaler te maken met de omliggende huid. Microdermabrasie  is een veilige methode waarbij de huid vacuüm wordt gezogen op de diamanten behandelkop van de pen, waarbij de huid geschuurd wordt. Hierbij worden dode huidcellen en vuil op de huid verwijderd. De doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd en aangezet tot het aanmaken van nieuwe collageen en elastine cellen.

 

 

Acné littekens peeling vanaf € 60,00
Acné littekens peeling i.c.m. MTS ( pakket a 5 beh + MTS) € 400,00
Microdermabrasie  € 75,00

 

Vraag stellen? Maak afspraak