Acné Littekens

nieuws-17-acne-littekens
*bron afbeelding van Huidarts.nl

Wat is het

Acné littekens die na ernstige acné uitbarstingen zijn ontstaan, worden veroorzaakt door een heftige ontstekingsreactie. Hierdoor raakt de huid beschadigd en moet zich herstellen. De grootte van het acné litteken is afhankelijk van de ernst van de ontsteking, uiteraard is dit per persoon verschillend.

Vraag stellen?

Behandelmethoden

Microdermabrasie
De huidtherapeut kan bij oppervlakkige littekens microdermabrasie toepassen, om de littekens egaler te maken. Bij microdermabrasie word de huid vacuüm gezogen en vervolgens met de diamanten behandelkop geschuurd. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd. De doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd en aangezet tot het aanmaken van nieuw collageen en elastine.

ENTERPEN™
De behandeling met de ENTERPEN™ is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren zonder de opperhuid te beschadigen. De ENTERPEN™ bestaat uit minuscule naaldjes die zeer snel op en neer bewegen waardoor er kleine microkanaaltjes in de huid ontstaan. U kunt het vergelijken met het maken van een klein schaafwondje. Het lichaam gaat dit wondje op een geheel natuurlijke manier proberen te herstellen, waardoor het herstelproces wordt geactiveerd. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine gestimuleerd en de opname van actieve werkstoffen verhoogd. De huid wordt hierdoor voller, gladder, steviger, sterker, egaler van kleur, weerbaarder en veerkrachtiger. Deze behandeling kan worden gecombineerd met een peeling.

TCA peeling
TCA (trichloorazijnzuur) peeling is een zeer intensieve peeling. Deze is geschikt voor huidtypes I – III en kan rimpels, grove poriën, pigmentatie verminderen en acné littekens verbeteren door het huidoppervlak te egaliseren.

Peeling

Milde peelings kunnen ook mooie resultaten geven en worden vaak ingezet in combinatie met microneedling.

Vergoeding

U kunt in aanmerking komen voor een vergoeding indien u aanvullend verzekerd bent. Informeer bij uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor een eventuele vergoeding. Deze behandeling valt onder acne therapie.

PRIJZEN

Acné littekens peeling vanaf € 60,00
Microdermabrasie vanaf € 75,00
ENTERPEN™ vanaf € 95,00

 

Maak afspraak