Acné Littekens

nieuws-17-acne-littekens
*bron afbeelding van Huidarts.nl

Wat is het

Acné littekens die na ernstige acné uitbarstingen zijn ontstaan, worden veroorzaakt door een heftige ontstekingsreactie. Hierdoor raakt de huid beschadigd en moet zich herstellen. De grootte van het acné litteken is afhankelijk van de ernst van de ontsteking, uiteraard is dit per persoon verschillend.

Behandelmethoden

Peeling
De huidtherapeut kan aan de hand van meerdere zwaardere peelings de oppervlakkige littekens verminderen. Een peeling zorgt ervoor dat de celdeling wordt versneld in de huid, deze gaat afschilferen. Waardoor littekens minder diep worden.

Microdermabrasie
Tot slot kan de huidtherapeut bij oppervlakkige littekens microdermabrasie toepassen, om de littekens egaler te maken met de omliggende huid. Microdermabrasie  is een veilige methode waarbij de huid vacuüm wordt gezogen op de diamanten behandelkop van de pen, waarbij de huid geschuurd wordt. Hierbij worden dode huidcellen en vuil op de huid verwijderd. De doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd en aangezet tot het aanmaken van nieuwe collageen en elastine cellen.

ENTERPEN™
De behandeling met de ENTERPEN™ is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren zonder de opperhuid te beschadigen. De ENTERPEN™ bestaat uit minuscule naaldjes die zeer snel op en neer bewegen waardoor er kleine microkanaaltjes in de huid ontstaan. U kunt het vergelijken met het maken van een klein schaafwondje. Het lichaam gaat dit wondje op een geheel natuurlijke manier proberen te herstellen, waardoor het herstelproces geactiveerd. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuwe collageen en elastine cellen gestimuleerd en de opname van actieve werkstoffen verhoogd. De huid wordt hierdoor voller, gladder, steviger, sterker, egaler van kleur, weerbaarder en veerkrachtiger. Deze behandeling kan worden gecombineerd met een peeling.

Prijzen

Acné littekens peeling vanaf € 60,00
Microdermabrasie € 75,00
ENTERPEN™ vanaf € 95,00

 

Vraag stellen? Maak afspraak