Acné

Wat is Acnetherapie?

Acné is een ontsteking van de talgklieren. Talgklieren produceren talg die de opperhuid vet houden en voorkomt uitdroging. Daarnaast beschermt talg ook de huid tegen ziekteverwekkers en schimmels. Bij acné is er sprake van een verhoogde talgproductie waar een bacterie bij komt kijken die zorgt voor de ontstekingen. De verhoogde talgproductie ontstaat door verschillende factoren zoals hormonale factoren en/of genetische aanleg.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Tijdens het intake gesprek wordt er naar uw huid gekeken door de huidtherapeut. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan opgesteld. Welke behandeling voor u geschikt is, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ernst van de acné, de gevoeligheid van de huid en eventueel medicijngebruik. Het accent van de behandeling zal liggen op het grondig reinigen van de huid.

Hoe werkt het?

Manuele therapie
De behandeling voor acné bestaat uit het goed uitreinigingen van de huid.  Met als doel het teveel aan talg verwijderen voordat het de kans heeft om te gaan ontsteken en de ontstekingen die er zitten weg te halen zonder littekenvorming te veroorzaken.

Manueel en peeling

De behandeling voor acné bestaat uit het reinigingen van de huid in combinatie met het toepassen van een peeling. Met als doel het teveel aan talg verwijderen voordat het de kans heeft om te gaan ontsteken en de ontstekingen die er zitten weg te halen zonder littekenvorming te veroorzaken. Na het reinigen wordt een peeling aangebracht op de huid.

De peeling

De peeling is een cocktail van verschillende zuurtjes die een talg-oplossende werking hebben, waardoor de talgproductie in de huid afneemt. De toegevoegde pulp extracten in de peeling zorgen voor een extra anti-oxiderende werking. De vernieuwing van de huid wordt versneld door de peeling, waardoor de huid niet kan verhoornen en minder kans heeft op het verstoppen van de talgklieren.

Advies: Gebruik dagelijks 2-3 keer per dag zonnebrand na de peeling ter bescherming van de huid. De huid is kwetsbaarder en gevoeliger geworden voor de UV stralen. Als u last krijgt van schilfers, trek deze er niet af, maar smeer ze weg met de genezende crème of emulsie Cicalfate van Avene.

Resultaten:

Afspraak maken

Behandelmethoden:

Hoe voelt een peeling aan, doet het pijn?

De intensiteit verschilt per peeling en de hoeveelheid opgebouwde lagen. U gaat het ervaren als een prikkend of brandend gevoel. Om de intensiteit van dit gevoel te verminderen gebruiken wij een waaier voor het koelen van de huid, waardoor het niet pijnlijk is.

Behandelfrequentie:

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de ernst van de aandoening. Het manueel behandelen in combinatie met de peeling wordt om de 2-3 weken geadviseerd.

Wanneer de huid rustiger wordt zullen er langere pose tussen de behandelingen zitten. Op deze manier kan de huid goed onder controle gehouden worden. Dit werkt het beste in combinatie met het gebruik van thuisproducten om de huid te ondersteunen.

Na de behandeling:

Direct na de behandeling kan de huid rood zijn en gevoelig aanvoelen. Dit verdwijnt meestal binnen een aantal uur tot 1-2 dagen. Enkele dagen na de behandeling kan de huid gaan schilferen. Het kan zijn dat u op sommige plaatsen korstjes krijgt. Krabbel er niet aan! Dan zullen de korstjes zonder littekenvorming genezen.

Vergoeding:

U kunt in aanmerking komen voor een vergoeding indien u aanvullend verzekerd bent. Informeer bij uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor een eventuele vergoeding.

Wordt behandeling vergoed?

Prijzen:

Manuele behandeling  € 50,00
Manuele behandeling i.c.m. peeling € 60,00
Manuele behandeling i.c.m. peeling (pakket a 6 beh + producten) € 415,00
iClear 2x 20 min (alleen mogelijk in vestiging Rotterdam) € 27,50

Bekijk overige behandelingen
Of maak direct een afspraak!

Vrijblijvend behandeladvies